Wat is Hypnose?

Hypnose is een staat van veranderd bewustzijn, een soort trance. Bijna iedereen heeft in het dagelijks leven hypnotische ervaringen:
je bent zo geconcentreerd bezig, dat je niet hoort dat de deurbel gaat; je bent diep in gedachten tijdens het autorijden, zodat het lijkt of je een stukje hebt overgeslagen; of je gaat helemaal op in een mooi boek en je hoort niet dat een van de kinderen je roept.

Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose. Hypnose is een toestand van geconcentreerde aandacht, waardoor je je losmaakt van de uitwendige omgeving en opgaat in een innerlijke wereld. Deze toestand noemt men ook wel ‘trance’.
In feite is er geen verschil tussen dergelijke alledaagse trances en de hypnotische trance. Hypnose is daarom helemaal geen opzienbarend verschijnsel. Het maakt gebruik van ontspanningstechnieken en het voorstellingsvermogen, vergelijkbaar met dagdromen of fantaseren.

Hypnose ondergaan biedt een enorm snelle en blijvende oplossing ten behoeve van psychische en lichamelijke verbeteringen.
Geen nare herbelevingen, maar een volledig door jouzelf gecontroleerde, aangename en snelle belevenis, waarin de wensen vaak al na 1 sessie bereikt worden. Als hypnotiseur draag ik jouw onderbewustzijn op om namens jezelf blijvend dat te gaan doen wat het bewustzijn (het verstand) wil. De kracht van hypnose is echt enorm. Het is bewezen dat de oorzaken van klachten en problemen niet te vinden zijn in het bewustzijn maar in het onderbewustzijn.

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat hypnose een krachtig middel is in therapieën en bij hulpverlening.
Hypnose is een kostenbesparende methode; het is meestal doelgericht en snel en het voorkomt bij een groot aantal klachten onnodige medische behandelingen en medicijngebruik. Hypnose is ook zeer goedkoop en effectief bij het behandelen van slechte gewoonten zoals bv roken of nagelbijten. "Elke hypnose is een zelfhypnose" is een bekende uitspraak en zeker waar. Als je 'onder hypnose' gaat, heb je daar zelf de regie over en die regie houd je ook.

Hypnose is niet spannend, Je bent niet weg, of bewusteloos. Je bent in een ander bewustzijn met een geconcentreerde focus op het gebeuren. Je hoort en weet alles wat er gezegd wordt. Zowel door jezelf als door de therapeut. Er gebeurt niets zonder jouw goedkeuring, je hebt constant de controle. Je kan niet in hypnose gaan als je zelf niet wilt. Als je niet de suggesties van de hypnotiseur opvolgt, gebeurt er helemaal niets.

Veel gestelde vragen

Virtuele maagband