Veel gestelde vragen


Kan iedereen gehypnotiseerd worden?

In principe kan iedereen die de bereidheid heeft gehypnotiseerd worden, behalve kinderen jonger dan 8 jaar, mensen met een iq lager dan 70, mensen die onder invloed zijn van drugs en alcohol en mensen die zelf niet in hypose willen gaan.

Kan ik tegen mijn wil gehypnotiseerd worden?

Nee dat kan niet. Jouw bereidheid is nodig om een staat van hypnose te verkrijgen.

Slaap ik in hypnose of niet?

Hoewel het vaak lijkt alsof iemand in hypnose slaapt, is hypnose géén slaap. Natuurlijk denken we dat vaak, omdat cliënten een tijdje de ogen dicht hebben. Het woord hypnose is overigens afgeleid van het Griekse hypnos, wat slaap betekent. Om de verwarring nog completer te maken gebruiken hypnotiseurs vaak de suggestie SLAAP. Dit gaat echter over hypnotische slaap, wat niets anders is dan een diepe rust in trance. Maar wie gehypnotiseerd is, hoort alles, kan de ogen openen en alles zien en slaapt NIET.

Mag ik iemand meenemen tijdens een hypnosesessie?

Omdat er met het onderbewustzijn wordt gewerkt en ik alle externe factoren die hierop van invloed kunnen zijn wil elimineren, werk ik tijdens de sessie altijd 1-op-1. Voor een optimaal resultaat wil ik graag de volledige focus van mijn client. In overleg kan er iemand bij de intake aanwezig zijn. Met kinderen zijn in ieder geval tijdens de intake (een van) de ouders aanwezig.

Is hypnose eng?

Nee, absoluut niet! Hypnose is juist heerlijk ontspannen en een prachtige ervaring. Je maakt de sessie gewoon mee, en houdt altijd zelf de controle. Een hypnotiseur kan alleen veranderen wat jij wilt dat verandert.

Werkt hypnose altijd?

Hypnose werkt net als andere therapieen en medicijnen niet altijd voor iedereen. Gelukkig komt dit bij hypnose niet zo vaak voor en ik bereid je natuurlijk zo goed mogelijk voor op de sessie zodat de slagingskans optimaal is.

Hoe werkt hypnose?

Hypnose is een ontzettend krachtig instrument waarbij de hypnotiseur je in een diepe ontspanning brengt. Zodra je in diepe ontspanning bent, kan de hypnotiseur suggesties geven aan je onderbewustzijn. Hier geeft de hypnotiseur alleen suggesties die je zelf hebt aangegeven. Je bent dagelijks meerdere malen in hypnose. Het is een heel natuurlijke staat van zijn. Denk maar eens aan dagdromen of een goed boek lezen. Dan ben je ook in een andere staat van bewustzijn en ben je niet meer gericht op de geluiden en activiteiten om je heen. Het is een aangenaam gevoel waarbij er een rustige en ontspannen toestand van lichaam en geest ontstaat. Een toestand waarbij alles gewoon waargenomen wordt en er toch een directe toegang tot het onderbewustzijn is. In deze toestand, die we Hypnose noemen, is er de mogelijkheid om het onderbewustzijn de denkbeelden, overtuigingen en emoties die ongewenst zijn om te laten zetten in een gewenste vorm. Zo kan de overtuiging dat je een roker bent omgezet worden in een nieuwe vorm, namelijk ik ben geen roker.

Kan ik in hypnose blijven steken?

Nee, dat is onmogelijk. De hypnotiseur heft de hypnose op of jij kunt zelf het proces stoppen. Er is nog nooit iemand blijven hangen in hypnose.

Waarom gaat niet iedereen naar een hypnotiseur?

Veel mensen weten helaas niet dat door middel van hypnose veel problemen opgelost kunnen worden. Bij veel mensen is alleen showhypnose bekend. Hypnose als therapievorm is echter heel anders en bijzonder geschikt om veranderingen te maken in het onderbewustzijn. Hypnose is wetenschap en heel verklaarbaar. Ik zal je er in het voorgesprek alles over vertellen.

Is 1 hypnosesessie echt voldoende?

Hypnose is een ongelooflijk krachtig instrument. Dus in de meeste gevallen is maar 1 sessie nodig. Een enkele keer is er een tweede of een derde sessie nodig.

Hoelang duurt het voordat ik resultaat heb?

Na een sessie heb je meestal direct resultaat. In sommige gevallen kan het even duren voordat je het merkt. Soms is het onderbewustzijn wat traag in het doorvoeren van de veranderingen en komt het resultaat wat later. Maar dat er resultaat komt, dat is zeker!

Heb je zelf nog vragen?

Laat het me weten! Ook tijdens het intakegesprek voorafgaand aan de hypnosesessie is er genoeg tijd om al jouw overgebleven vragen te beantwoorden.