Waar kan hypnose bij helpen ?


Stress

Wanneer je stress hebt of ervaart geeft dat een onbehaaglijk gevoel. Eerst denk je nog dat deze spanning vanzelf weer weg gaat, zoals het altijd al gedaan heeft. Maar als de spanning en stress steeds maar weer terugkomt en het lukt je niet om er van af te komen dan spelen jouw emoties ook mee. Door het stressprogramma wat jij hebt draaien in jouw onderbewustzijn te herprogrammeren zullen jouw gedachten veranderen, zodat de stress sterk zal verminderen.

Stoppen met roken

Hypnose is uitermate geschikt om te "stoppen met roken". De verslaving zit namelijk in je hoofd of te wel in je onderbewustzijn, het stemmetje dat steeds roept om een sigaret. Hypnose herprogrammeert je onderbewustzijn zodat dit stemmetje verdwijnt en daarmee ook de verslaving. Stoppen met roken bied ik ook aan in groepsverband. Vraag naar de mogelijkheden.

Hyperventilatie

Vaak is de oorzaak te vinden in een trauma en is het hyperventileren niet meer dan een lichamelijke reactie op het schrikken van iets dat op een of andere manier aan die ervaring doet denken. Dit trauma kan pas gebeurd zijn, maar kan ook al jaren geleden zijn, en wordt mede daardoor wellicht niet meteen onderkend. Tijdens de sessie wordt teruggegaan naar de kern van het probleem. De client is hierbij in een zeer ontspannen toestand gebracht, en is in staat hetgeen hij of zij meegemaakt heeft opnieuw te beleven, echter zonder het verlies van de controle.

Angsten en fobieën

(Irrationele) angsten kunnen het leven onnodig moeilijk maken. Meestal ligt de kern van deze angsten in een slechte ervaring die je in het verleden hebt gehad. Met hynose gaan we terug naar dat moment en de angst daar aanpakken. Of het nu om angst voor honden gaat of om angst voor het spreken in het openbaar, alle soorten angst kun je oplossen met hypnose.

Rouwverwerking

Het verliezen van iemand waar je heel veel van hield is één van de lastigste dingen in je leven. Als je een dierbare hebt verloren is het soms verschrikkelijk dat het leven gewoon doorgaat. Dat niemand doorheeft dat jij nu wel even stilstaat omdat je dit nog moet verwerken. Opeens valt dan ook op hoe iederen bezig is met zijn eigen leven. Mensen om je heen leven erg mee, maar zij hoeven de draad niet weer op te pakken, terwijl jij dat wel moet doen. Hypnose kan helpen om het verlies beter te verdragen en om de dood van een geliefde beter te accepteren. Het helpt om bij de kern te komen en staat stil bij de vraag waarom het rouwen soms niet kan worden losgelaten. Het is hierbij niet de bedoeling om een overleden persoon te vergeten of om herinneringen te laten vervagen. Niemand , ook een hypnotiseur niet, kan je dwingen iets te moeten vergeten. Hypnose is juist gericht op een gezonde omschakeling zodat je verder kan met je leven zonder de aanwezigheid van de geliefde persoon die helaas weg is gevallen.

Burnout/depressie

Een depressie of burnout tegengaan dmv hypnose, is dat mogelijk? Het antwoord daarop is eenduidig: Ja, dat is mogelijk! Al onze gevoelens vloeien voort uit datgene wat er in ons onderbewustzijn is opgeslagen. Door het aanspreken van dit onderbewustzijn en het te instrueren, kunnen we onze emoties beinvloeden. Het zijn juist deze emoties die een depressie veroorzaken en mede in stand houden. Hypnose zet een proces in gang dat je laat afrekenen met ongewenste- en vaak diepgewortelde negatieve gevoelens. Het lost problemen op in plaats van met de problemen rond te blijven lopen.

Negatief zelfbeeld

Lastig om over jezelf te zeggen: ben je gezond-kritisch, of heb je een negatief zelfbeeld? De meeste mensen met een negatief zelfbeeld wéten het, voelen het. Van een negatief zelfbeeld heb je last, het werkt je tegen, het zit je in de weg. Gezond-kritisch op jezelf zijn weerhoud je nooit dingen te doen. Een negatief zelfbeeld kan verstrekkende gevolgen hebben. Van het één komt het ander.
En steentje na steentje valt alles om. In een spiraal naar beneden. Je kunt niets meer goed doen en je deugt nergens meer voor. Nou, kom daar nog maar eens uit. Je hebt de eerste stap gezet. Van jezelf inzien dat je in zo’n spiraal zit is de eerste en belangrijkste stap. Waarschijnlijk begrijp je ook van jezelf dat je gedachten een eigen leven aan het leiden zijn. En dat je dingen van jezelf vindt die waarschijnlijk niet kloppen. Maar ja, het snappen is één, er iets aan kunnen doen… Ik help je het negatieve patroon te doorbreken. Zodat je op eigen kracht leert opnieuw te zien wat je wel kunt, waar je talenten liggen en wat je mogelijkheden zijn. Zo ervaar je stukje bij beetje een nieuwe versie van jezelf, die er altijd al was, maar was ondergesneeuwd in herhaald doemdenken over jezelf.

Slechte gewoonten

Als je van slechte gewoonten af wil en ze wilt vervangen door goede, is hypnose de meest effectieve manier om dit te doen, met blijvend resultaat. Mensen zijn vaak verrast hoe moeilijk het is om van ongewenst dwanggedrag af te komen. Voorbeeld hiervan is nagelbijten. Je zegt tegen jezelf dat het allemaal een kwestie van wilskracht is en zodra je hebt besloten iets niet meer te doen, de kous daarmee af is. Dus is het een schok wanneer je ontdekt dat jouw oude gewoonten je van achteren weer besluipen en stiekempjes weer terug zijn waar ze waren. Velen geven op dat moment de moed op. Maar irritante gewoonten kunnen écht veranderd worden wanneer je begrijpt dat je ze op een onbewust niveau moet aanpakken, waar ze werden gevormd als antwoord op onbewuste behoeften.
Naar dat moment en de angst daar aanpakken. Of het nu om angst voor honden gaat of om angst voor het spreken in het openbaar, alle soorten angst kun je oplossen met hypnose.

Angsten en fobieën

(Irrationele) angsten kunnen het leven onnodig moeilijk maken. Meestal ligt de kern van deze angsten in een slechte ervaring die je in het verleden hebt gehad. Met hynose gaan we terug naar dat moment en de angst daar aanpakken. Of het nu om angst voor honden gaat of om angst voor het spreken in het openbaar, alle soorten angst kun je oplossen met hypnose.

En er is nog zoveel meer mogelijk!

Staat jouw probleem er niet bij? Zit je ergens mee en kom je er zelf niet uit? Laat me weten waar je tegenaan loopt. Dan gaan we samen zoeken naar een oplossing!